Na hlavný obsah

Pojednávanie s Petrom Kažimírom v korupčnej kauze odročili: Guvernér Národnej banky utrpel zranenie, je na operácii

Kažimír sa mal podplácania dopustiť v roku 2017.

Pojednávanie s Petrom Kažimírom v korupčnej kauze odročili: Guvernér Národnej banky utrpel zranenie, je na operácii
Peter Kažimír (vľavo) Foto: TASR/Ondrej Hercegh

Na Špecializovanom trestnom súde malo pokračovať pojednávanie s guvernérom Národnej banky Slovenska a ex-ministrom financií. Peter Kažimír sa pre zranenia kolena a operáciu ospravedlnil. Sudca pojednávanie odročil na október.

Peter Kažimír sa mal podľa Františka Imreczeho, kľúčového svedka v tomto prípade podplácania, dopustiť v roku 2017. Odovzdať mu mal úplatok vo výške 48 000 € a požadovať mal za to urýchlené a prednostné vyplatenie jednotlivých nárokov na nadmerný odpočet DPH.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Jozefína Ilavská:

Sudca mu za podplácanie uložil trest 100 000 €. Prokurátor ale podal odpor. Nesúhlasil s tým ani Peter Kažimír a tak sa celý prípad dostal na súd. V kauze už vypovedalo niekoľko svedkov, naposledy Lenka Wittenbergerová a Daniel Čech, bez prítomnosti verejnosti a médií.

Dnes malo pojednávanie pokračovať, podľa slov obhajoby však Peter Kažimír utrpel zranenie. Na pojednávanie preto neprišiel a nesúhlasil ani s tým, aby sa pojednávanie konalo bez jeho prítomnosti

Museli sme ospravedlniť jeho neúčasť, pretože momentálne sa nachádza v nemocničnom ošetrení, je na operácii. Utrpel úraz tuším ľavého kolena, niekedy 9.9. Postupne sa mu zhoršoval ten stav, až musel minulý pracovný štvrtok, ten posledný pracovný deň, sa vrátiť dokonca, so zasadnutia Európskej centrálnej banky z rady guvernérov a bol to taký akútny prípad, že to bolo treba riešiť operačne,“ priblížil Kažimírov obhajca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko