Na hlavný obsah

Polícia si opäť posvietila na mládež: Dvaja mladiství popíjali alkohol, jednému maloletému zadržali vodičský preukaz

Zasahovali v rámci akcie Mládež.

Okresní policajti z Púchova a Považskej Bystrice vykonali akciu s názvom Mládež. Zamerali sa pri nej predovšetkým na maloleté osoby konzumujúce alkoholické nápoje. Zistili osem priestupkov a jeden trestný čin. Informovala o tom facebooková stránka polície Trenčianskeho kraja.

Policajní príslušníci skontrolovali počas akcie 45 maloletých osôb, ktorých podrobili dychovej skúške. V dvoch prípadoch vyšla pozitívne. Išlo pritom o výsledky 0,60 a 0,54 promile alkoholu. V Púchove polícia zaistila aj jeden vodičský preukaz.

„V jednom prípade policajti z Púchova zadržali vodičský preukaz 17-ročnému vodičovi, ktorému bolo udelené vodičské oprávnenie pred dovŕšením veku 18 rokov. Mladý vodič totiž viedol vozidlo sám bez prítomnosti dospelej osoby, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej 10 rokov,“ napísala polícia v príspevku.

Polícia tak zistila pri ôsmich priestupkoch aj jeden trestný čin, a to „Neoprávnené užívanie cudzieho motorového vozidla“. „V podobných akciách plánujeme v Trenčianskom kraji pokračovať aj v budúcnosti,“ uviedla na záver polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny