Na hlavný obsah

Pri policajnej razii odhalili niekoľko opitých detí, 16-ročný chlapec nafúkal 1,6 promile

Dychovým skúškam podrobila polícia zhruba 100 návštevníkov.

Polícia spolu s príslušníkmi finančnej správy vykonali nočný záťah na jedno z pohostinstiev v západoslovenskej obci Kúty. Zamerali sa v nej na mládež konzumujúcu alkoholické nápoje. Len 16-ročný mladík v podniku nafúkal 1,6 promile. Informovala o tom polícia Trnavského kraja na sociálnej sieti.

„Počas približne dvojhodinovej nočnej policajnej akcie hliadky postupne podrobili dychovým skúškam bezmála 100 návštevníkov podniku,“ priblížila polícia. Pozitívnu dychovú skúšku policajný príslušníci zaznamenali pri piatich neplnoletých osobách, štyroch chlapcoch a jednom dievčati.

Najviac nafúkal 16-ročný chlapec, až 1,6 promile. Polícia prípady opitých neplnoletých zdokumentovali a budú ich v sprievode rodičov riešiť za konzumáciu alkoholu. Konať bude aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce.

Mladiství do 18 rokov majú podľa zákona zákaz požívať alkohol a omamné látky, pripomína polícia. Majú zároveň povinnosť podrobiť sa vyšetreniu. Obmedzenia zo zákona platia aj pre deti do 15 rokov. Tie sa po 21.00 hodine nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov na verejne prístupných miestach, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

„Apelujeme na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde, s kým a ako trávia ich deti voľný čas, a to najmä teraz, počas prázdnin, keď majú mládežníci viac voľného času ako počas školského roka,“ dodala polícia s tým, že v kontrolách bude pokračovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny