Na hlavný obsah

Poznáme zloženie základných skupín Európskej ligy

Medzi kandidátov na zisk trofeje budú patriť najmä anglické kluby.

Poznáme zloženie základných skupín Európskej ligy
Na snímke pohárová trofej pre víťaza Európskej ligy. Foto: TASR/AP

Futbalisti Slavie Praha sa v základnej G-skupine Európskej ligy stretnú s AS Rím, Šeriffom Tiraspoľ a Servette Ženeva. Tím, v ktorom pôsobia aj Slováci Ivan Schranz, Michal Tomič a Jakub Hromada, tak narazí aj na rímskych finalistov predchádzajúceho ročníka.

Sparta Praha aj s Lukášom Haraslínom a Jakubom Surovčíkom nastúpi v C-skupine proti Glasgowu Rangers, Betisu Sevilla a premožiteľovi bratislavského Slovana Arisu Limassol. Rozhodol o tom piatkový žreb v Monacu.

Sparta Praha sa v skupinovej fáze európskych súťaží predstaví opäť po roku, v minulej sezóne vypadla už v 2. predkole s nórskym Vikingom Stavanger. Slavia hrala v minulom ročníku v EKL, no obsadila v základnej skupine až 3. miesto za Sivassporom a CFR Kluž a nepostúpila do vyraďovacej časti.

Víťazi skupín priamo do osemfinále

Medzi hlavných kandidátov na zisk trofeje budú patriť predovšetkým anglické kluby, FC Liverpool čaká v E-skupine LASK Linz, Union St. Gilloise a FC Toulouse. West Ham United bude hrať v A-skupine s Olympiakosom Pireus, Freiburgom a srbským tímom TSK Bačka Topola.

Európsku ligu čaká tretí a posledný ročník vo formáte s 32 mužstvami v ôsmich štvorčlenných skupinách. Víťaz postúpi priamo do osemfinále. Druhý tím tabuľky čaká účasť v play off o postup do osemfinále. Mužstvá na 3. mieste sa presunú do Európskej konferenčnej ligy. Finále sa bude hrať 22. mája v Dubline.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport