Na hlavný obsah

Australian Open potvrdil súťažný návrat troch mamičiek, štartovať by mal aj Nadal s Kyrgiosom

Prvý grandslam sezóny bude po novom trvať o deň dlhšie.

Australian Open potvrdil súťažný návrat troch mamičiek, štartovať by mal aj Nadal s Kyrgiosom
Na snímke dánska tenistka Caroline Wozniacka a Nemka Angelique Kerberová, Foto: SITA/AP, koláž: RTVS

Tri niekdajšie šampiónky Australian Open v Melbourne – Japonka Naomi Osaková, Dánka Caroline Wozniacka a Nemka Angelique Kerberová – by sa po materských povinnostiach mali v januári 2024 predstaviť na tomto úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny.

Okrem tohto tria riaditeľ podujatia Craig Tiley avizuje aj štart vlaňajšieho víťaza Španiela Rafaela Nadal a miláčika domácich tribúny Nicka Kyrgiosa.

Obaja by mohli konkurovať Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorý v Melobourne získal desať zo svojich 24 grandslamových singlových titulov. Nadal by sa mal v Austrálii vrátiť do súťažného diania po dlhšej pauze zavinenej zranením v oblasti bedra. Kyrgiosa v tomto roku trápili zdravotné problémy s kolenom či zápästím.

„Náš šampión z roku 2022 Rafa Nadal tvrdo pracuje pri rehabilitácii počas väčšej časti tohto roka. Do Melbourne vždy priniesol to najlepšie nik nemôže pohybovať o tom, ako tvrdo bojuje. Som v kontakte s jeho tímom a viem, že už je späť na kurte a teší sa na januárovú cestu do Melbourne,“ povedal Tiley.

Pripomenú si aj tenisovú legendu

Očakáva tiež, že na Australian Open nebudú chýbať obhajca titulu Djokovič a súčasná svetová dvojka Španiel Carlos Alcaraz. Medzi ženami očakáva účasť Ariny Sobolenkovej, Igy Swiatekovej či Cori Gauffovej.

Budúcoročná edícia Australian Open sa v Melbourne uskutoční od 14. do 28. januára 2024, prvýkrát sa turnaj začne už v nedeľu. Doteraz trval 15 dní iba jediný grandslamový turnaj – Roland Garros v Paríži.

Craig Tiley tiež oznámil, že počas turnaja si pripomenú austrálsku tenisovú legendu Evonne Goolagongovú-Cawleyovú pri 50. výročí od prvého z jej štyroch titulov na tomto podujatí.

Aktuálne už 71-ročná niekdajšia svetová jednotka tiež dvakrát ovládla Wimbledon a raz Roland Garros. Tvár legendy sa ocitne na minciach, s ktorými empajroví rozhodcovia počas Australian Open vykonajú predzápasový žreb. Spomenutú mincu použijú aj na všetkých januárových turnajoch v Austrálii pred začiatkom grandslamového podujatia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport