Na hlavný obsah

Hlas-SD predstavil kandidátov na ministrov novej vlády

Strana P. Pellegriniho dostala sedem ministerstiev.

Hlas-SD predstavil kandidátov na ministrov novej vlády
Na snímke predstavitelia strany Hlas-SD a predseda strany Peter Pellegrini. Foto: TASR/Jakub Kotian

Strana Petra Pellegriniho Hlas-SD predstavila mená kandidátov na ministrov budúcej vlády SR. Sedem osôb, ktoré by mali zastávať posty šéfov rezortov vnútra, hospodárstva, práce, školstva, zdravotníctva, investícií a pozíciu podpredsedu vlády pre plán obnovy a eurofondy predstavila v utorok (17. 10.) na tlačovej konferencii.

Post podpredsedu vlády pre plán obnovy a eurofondy by mal zastávať člen predsedníctva Hlasu Peter Kmec. Rezort vnútra by mal dostať na starosť generálny manažér strany Matúš Šutaj Eštok. Podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková by mala šéfovať ministerstvu hospodárstva.

Na snímke kandidáti na ministrov za Hlas-SD.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny by mal viesť podpredseda Hlasu Erik Tomáš. Školstvo by mal spravovať člen predsedníctva strany Tomáš Drucker. Šéfkou ministerstva zdravotníctva by sa mala stať podpredsedníčka strany Zuzana Dolinková a rezort investícii by mal viesť podpredseda Hlasu Richard Raši.

Podľa Pellegriniho neexistuje žiadny pádny alebo odborný dôvod na to, aby prezidentka nesúhlasila s ministerskými nomináciami. Dodal, že sa žiadna zákulisná „robota navyše“, čo sa týka týchto mien, nerobila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko