Na hlavný obsah

SNS navrhne na post ministra životného prostredia R. Huliaka, ministerkou kultúry by mala byť M. Šimkovičová

Potvrdil to predseda strany Andrej Danko.

SNS navrhne na post ministra životného prostredia R. Huliaka, ministerkou kultúry by mala byť M. Šimkovičová
Zľava Rudolf Huliak a Martina Šimkovičová. Foto: TASR a SITA/koláž RTVS

SNS navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mala stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Potvrdil to predseda strany Andrej Danko.

„Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR,“ uviedol Danko, ktorý je predsedníctvom poverený predložiť nominácie.

Predseda SNS sa pre TV Markíza vyjadril, že ministrom športu a cestovného ruchu by sa mohol stať Ján Krišanda. Podľa Danka by na ministerskú pozíciu Krišanda mohol prejsť po 1. januári 2024 z postu štátneho tajomníka na ministerstve školstva za šport.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko