Na hlavný obsah

Izrael tvrdí, že v utečeneckom tábore v Gaze zabil veliteľa práporu Hamasu

Izraelská armáda sa prihlásila k bombardovaniu utečeneckého tábora Džabálij.

Izrael tvrdí, že v utečeneckom tábore v Gaze zabil veliteľa práporu Hamasu
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izraelská armáda sa prihlásila k utorňajšiemu (31. 10.) bombardovaniu utečeneckého tábora Džabálijá na severe pásma Gazy. To si podľa palestínskych úradov vyžiadalo najmenej 50 obetí na životoch a približne 150 zranených.

Armáda zároveň informovala, že pri tejto operácii sa jej podarilo zabiť dôležitého veliteľa palestínskeho militantného hnutia Hamas Ibráhíma Bijárího, spájaného s bezprecedentnými útokmi na Izrael zo 7. októbra. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Jeho likvidácia sa uskutočnila v rámci rozsiahleho útoku na teroristov a teroristickú infraštruktúru patriacu k Centrálnemu práporu Džabálijá. Ten prevzal kontrolu nad civilnými budovami v meste Gaza,“ uviedla armáda. Bijárí bol veliteľom zmieneného práporu patriaceho pod Hamas.

Izrael podniká útoky na pásmo Gazy v reakcii na útok Hamasu zo 7. októbra, pri ktorom na území Izraela zahynulo viac než 1 400 ľudí. Odvetné útoky Izraela si v pásme Gazy podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva vyžiadali už vyše 8 500 obetí na životoch, z čoho takmer polovicu tvoria deti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet