Na hlavný obsah

Na juhu Slovenska vyrastie priemyselný park. Prvý investor by mal vytvoriť stovky pracovných miest

Štátna firma už začala robiť hrubé terénne úpravy.

Na juhu Slovenska vyrastie priemyselný park. Prvý investor by mal vytvoriť stovky pracovných miest
Pri Rimavskej Sobote začali stavať priemyselný park. Foto: RTVS

Pri Rimavskej Sobote začali stavať priemyselný park. Prvý strategický investor z Nemecka by v ňom mal vytvoriť asi 500 pracovných miest.

Viac ako 80 hektárov územia severne od Rimavskej Soboty sa postupne premení na veľké stavenisko, na ktorom vyrastie priemyselný park za deväť miliónov eur. Štátna firma začala robiť hrubé terénne úpravy.

„Dokončíme svoju prácu, spevnenia celej plochy, dovedenia vlastne infraštruktúry, elektriny, plynu, vody a iných sietí. Tým pádom budeme mať za sebou prvú časť tohto priemyselného parku,“ uviedol konateľ spoločnosti MH Invest, s. r. o. Ivan Znášik.

Novému priemyselnému parku v Rimavskej Sobote sa v reportáži venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

„Akcelerácia prípravy tohto parku začala po rozhodnutí spoločnosti Winkelmann, ktorá sem prichádza a rozhodnutím tu vybudovať tú spoločnosť, ktorá zamestná 450 ľudí a bude vyrábať,“ hovorí poverený minister hospodárstva SR Peter Dovhun. V tomto prípade zásobníky pre tepelné čerpadlá a ohrievače, ako alternatívne zdroje energie.

Veľký význam pre chudobný región

„Často sa hovorí, že sme silno orientovaní na automobilový priemysel, ale toto je príklad toho, ako vyvažujeme alebo dávame dôraz aj na nové odvetvie a to odvetvie, ktoré má veľký potenciál aj do budúcna,“ zdôraznil štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Peter Švec.

Investícia a priemyselné zázemie majú životný význam pre chudobný región.

„Verím tomu, že to nebude jediná firma, pretože tá firma sa tu umiestni približne na jednej desatine plochy priemyselného parku. Verím, že sa nám podarí dotiahnuť aj ďalších investorov a tým pádom tým vyriešime obrovskú mieru nezamestnanosti v našom regióne,“ nádejal sa primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Miško.

Priemyselný park pri Rimavskej Sobote plánujú dokončiť počas budúceho roka. Nemecký investor by tu mal spustiť výrobu začiatkom roku 2025.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny