Na hlavný obsah

M. Šimečka: Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do koalície s Ficom. Hlas odmietol rokovania, ktoré ešte ani nezačali

Predseda PS odkazuje, že budú tvrdou opozíciou.

M. Šimečka: Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do koalície s Ficom. Hlas odmietol rokovania, ktoré ešte ani nezačali
Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Foto: RTVS

Peter Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do vládnej koalície s Robertom Ficom. Povedal to v utorok (10. 10.) predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v reakcii na vyhlásenie lídra Hlasu-SD, že o zložení koalície bude strana ďalej rokovať už len so Smerom-SD a SNS.

„On bol od začiatku rozhodnutý, že ide s Robertom Ficom a že tam nebol v skutočnosti úprimný záujem sa dohodnúť, že to sú len prázdne výhovorky, čo sme dnes počuli od Petra Pelegriniho,“ reagoval Šimečka.

Dodáva, že nevidí dôvod, prečo Hlas nemohol rokovať so stranou PS. Tvrdí, že odmietol rokovania skôr, než sa vôbec začali.

Šimečka hovorí, že považoval za svoju povinnosť vyčerpať všetky možnosti, aby vznikla vláda bez Roberta Fica. Rozhodnutie Pellegriniho berie kriticky, ale rešpektuje ho. Odmietol, že by boli problémom nezhody medzi PS a KDH.

Progresívne Slovensko bude podľa Šimečkových slov tvrdou opozíciou. „Budeme ich kontrolovať, napomínať a neustále prinášať alternatívne riešenia a návrhy. Budeme strážiť právny štát, demokratické princípy, zahranično-politické smerovanie a ukotvenie Slovenska,“ povedal Šimečka na adresu potenciálnej novej koalície.

Podľa predsedu PS pozícia novej vlády nie je taká silná, ako by sa zdalo. Tvrdí, že majú veľmi krehkú a nestabilnú väčšinu v parlamente. Najmä pre poslancov, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke SNS.

Pozrite si záznam TK Progresívneho Slovenska:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko