Na hlavný obsah

Požiar nočného klubu v Španielsku si vyžiadal najmenej 13 mŕtvych

Počet obetí pravdepodobne ešte stúpne.

Pri dnešnom (1.10.) požiari v nočnom klube Teatre v Murcii na juhovýchode Španielska zomrelo najmenej 13 ľudí. Záchranári stále pátrajú po ďalších obetiach, informuje agentúra Reuters.

Pred klubom v stredisku Atalayas na okraji mesta sa objímajú mladí ľudia a šokovaní čakajú na ďalšie informácie. Nie je jasné, čo bolo príčinou požiaru, ktorý vypukol v ranných hodinách, keď bolo v klube ešte rušno. Podľa miestnych sa na mieste konalo niekoľko narodeninových osláv naraz.

Prvé správy hovorili o šiestich mŕtvych a štyroch zranených. Štyria ľudia sú v nemocnici, pretože sa nadýchali dymu. Na videu zdieľanom na internete je vidieť, ako nad budovou šľahajú plamene a z jej veľkých okien sa valí hustý tmavý dym.

„Myslím, že sme odišli tridsať sekúnd až minútu predtým, ako sa spustil alarm, zhasli všetky svetlá a začal krik, že horí,“ povedal Reuters jeden z preživších.

„Sme zdrvení,“ uviedol starosta Murcie José Ballesta v španielskej televízii 24h. V Murcii vyhlásil trojdňový smútok a vlajky na radnici boli spustené na pol žrde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet