Na hlavný obsah

Prvý sneh v Tatrách zaskočil turistov. Poliaci vítajú novú zimnú sezónu, teploty klesli pod nulu

Slovenskí meteorológovia vydali výstrahu pred vetrom.

Prvý sneh v Tatrách zaskočil turistov. Poliaci vítajú novú zimnú sezónu, teploty klesli pod nulu
(Ilustračná fotografia) Foto: RTVS

Na poľskej strane Vysokých Tatier napadol prvý sneh a popoludní teploty klesli pod nulu, čo zaskočilo turistov, uviedla na svojom webe spravodajská televízia TVN 24.

„Je pekné privítať tohtoročnú zimu. Zimná sezóna sa začína,“ vyhlásil pred kamerou jeden z návštevníkov hôr. Meteorológovia ale usudzujú, že prvý sneh pravdepodobne vydrží len pár dní, a tak si fanúšikovia skutočnej zimy budú musieť ešte chvíľu počkať.

„Deťom je zima, ale vyzerá to veľmi pekne. Je to prekvapenie,“ povedala o snehu Nalija z Ukrajiny, ktorá sa do poľského hlavného zimného strediska v Zakopanom pozrela prvýkrát v živote.

Ešte v utorok sa v Poľsku teploty miestami blížili letným horúčavám, no už o pár dní neskôr predpovede sľubovali, že ani v najteplejších chvíľkach dňa teplomery neukážu viac ako desať stupňov. „Dnes na vrchole hory Kasprowy Wierch teplota klesla na tri stupne pod nulou – a pocitovo kvôli silnému vetru bolo ešte chladnejšie,“ uviedla stanica.

Slovenskí meteorológovia pre dnešok vydali výstrahu pred silným vetrom. „Do hôr radšej nechoďte,“ napísal denník Sme na svojom webe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet