Na hlavný obsah

Tragická dopravná nehoda na juhu Nemecka si vyžiadala sedem obetí

Polícia má podozrenie, že išlo o vozidlo, ktoré pašovalo ľudí.

Sedem osôb zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo zranenia v piatok (13. 10.) skoro ráno pri vážnej dopravnej nehode na diaľnici v Bavorsku na juhu Nemecka. Vo vozidle- určenom pre maximálne deväť ľudí cestovalo viac ako dvadsať osôb, polícia preto na sociálnej sieti X uviedla, že má podozrenie na pašovanie ľudí.

Incident sa stal na diaľnici A94, ktorá spája Mníchov s nemecko-rakúskou hranicou. „Vozidlo sa vo veľmi vysokej rýchlosti vyhlo kontrole,“ uviedla polícia a dodala, že išlo zrejme o auto s pašerákmi.

Denník Tagesspiegel nevylúčil, že medzi obeťami môžu byť aj deti, čo ale polícia zatiaľ nespresnila. Úsek diaľnice, na ktorom sa nehoda stala, zostáva uzavretý.

Nemecko v posledných týždňoch vystupňovalo boj proti prevádzačom a nelegálnej migrácii, ministerka vnútra Nancy Faeserová okrem iného zintenzívnila náhodné kontroly a skryté pátrania na pomedzí s Českom a Poľskom.

Faeserová a predstavitelia polície opakovane hovorili o tom, že je len otázkou času, kým sa pri pašovaní ľudí stane tragédia. Polícia poukazovala na to, že migranti cestujú v neľudských podmienkach v preplnených dodávkach bez dostatku vody a čerstvého vzduchu. Aby si prístup k vzduchu zabezpečili, odstraňujú v niektorých prípadoch gumové tesnenia dverí.

Tragickú nehodu v Nemecku mapoval aj redaktor RTVS Tibor Macák:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet