Na hlavný obsah

UEFA zatiaľ neinformovala o osude zápasu Belgicko – Švédsko

Zrušený bol aj prípravný zápas devätnástky medzi Slovenskom a Švédskom.

UEFA zatiaľ neinformovala o osude zápasu Belgicko – Švédsko
Futbaloví fanúšikovia držia rozsvietené mobily po prerušení zápasu F-skupiny kvalifikácie ME 2024 Belgicko - Švédsko v Bruseli.

Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neinformovala, aký bude osud zápasu kvalifikácie ME 2024 Belgicko – Švédsko. Pondelňajší (16. 10.) duel nedohrali po teroristickom útoku v Bruseli, pri ktorom zahynuli dvaja fanúšikovia Švédska. Stretnutie ukončili predčasne po prvom polčase za stavu 1:1. Švédska výprava v utorok odcestovala z belgickej metropole.

Belgičania mali už pred duelom istý postup, z F-skupiny idú s nimi ďalej ešte Rakúšania. „Po teroristickom útoku v Bruseli a konzultácii s oboma tímami i miestnou políciou sa rozhodlo, že kvalifikačný zápas na ME 2024 medzi Belgickom a Švédskom sa preruší.

Ďalšie informácie prídu v dohľadnom čase,“ zverejnila v utorok UEFA na svojej oficiálnej stránke. „Budeme informovať, keď nám belgické úrady poskytnú ďalšie informácie. Zachovajte pokoj a dávajte na seba pozor. Naše myšlienky sú s príbuznými zosnulých,“ uviedol Švédsky futbalový zväz (SvFF) na sociálnej sieti X.

Krátke stanovisko zaujala aj Belgická futbalová federácia (RBFA): „V dôsledku večerného incidentu v Bruseli bol zápas prerušený. Naše myšlienky sú so všetkými, ktorých tento incident ovplyvnil.“

Bruselská polícia v utorok (17. 10.) ráno predpokladaného atentátnika postrelila. K policajnému zákroku došlo v bruselskej štvrti Schaerbeek, kde páchateľ býval. Polícia sa pokúsila streľbou „neutralizovať“ podozrivého muža, bol zasiahnutý do hrudníka a streľbu prežil, súčasný zdravotný stav však nie je známy. Okolo oblasti zásahu zriadila polícia široký bezpečnostný perimeter.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport