Na hlavný obsah

Policajti vypátrali muža, ktorý ušiel z nemocnice. Pred niekoľkými rokmi mal zabiť vlastnú matku

Naposledy ho videli v pondelok (23. 10.).

Hľadaného psychiatrického pacienta, ktorý v pondelok (23. 10.) opustil areál psychiatrickej nemocnice v Kremnici, zadržali napoludnie policajti z Turčianskych Teplíc. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Štyridsaťtriročný muž sa podľa polície v minulosti dopustil násilného trestného činu, trestné stíhanie však bolo zastavené, keďže podľa znaleckých posudkov trpel duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo svojho konania.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej mu však bola súdom nariadená ústavná psychiatrická liečba. Znalci zároveň podľa jej slov ďalej uviedli, že jeho pobyt na slobode môže byť z psychiatrického hľadiska pre spoločnosť nebezpečný.

Riaditeľ Psychiatrickej nemocnice prof. Matulaya v Kremnici Vladimír Husárček uviedol, že muž bol hospitalizovaný na otvorenom oddelení zariadenia, čo znamená, že mal voľný pohyb po areáli nemocnice.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk by malo ísť o muža, ktorý pred šiestimi rokmi zabil nožom svoju vlastnú matku. Mal s ňou žiť spoločne s priateľkou v jednej domácnosti, po rodinnej hádke matku bodol 10 až 15-krát kuchynským nožom, uviedol portál.

Muž bol umiestnený na tzv. otvorenom oddelení kremnickej psychiatrickej nemocnice, to znamená, že mohol opustiť areál bez vedomia zamestnancov. Podľa riaditeľa zariadenia muž nemá byť akútne chorý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko