Na hlavný obsah

Autobus s českými turistami sa zrazil na Srí Lanke s vlakom

Dvaja turisti a vodič utrpeli ľahké zranenia.

Autobus s českými turistami sa zrazil na Srí Lanke s vlakom

Na Srí Lanke v stredu (29. 11.) ráno podľa serveru tamojšieho denníka The Morning havaroval autobus s českými turistami, keď sa na železničnom priecestí zrazil s vlakom. Dvaja turisti a vodič utrpeli ľahké zranenia.

Hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Mariana Wernerová nehodu potvrdila. Pre porezanie sklom ošetrili jedného človeka, informovala.

„Môžeme potvrdiť, že nehoda sa skutočne týkala českých turistov, nikto nezomrel, jednu osobu ošetrili kvôli porezaniu sklom. Turisti boli na ceste na letisko, všetci by mali byť už na ceste do Česka,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa srílanského servera sa nehoda odohrala na „nebezpečnom“ železničnom priecestí v meste Vaskaduva, ktoré leží asi hodinu jazdy južne od metropoly Kolombo.

Vlak aj autobus, ktorý smeroval na letisko, sú značne poškodené. Na fotografii zverejnenej srílanským webom je vidieť zdemolovaná zadnú časť autobusu a rozbité okná.

Srílanský web sa o presnej povahe zranení, ktoré cestujúci utrpeli, nezmieňuje. Dodal, že šoféra autobusu previezli do nemocnice s očným poranením.

Nehode autobusu na Srí Lanke s českými turistami sme sa venovali aj v Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet