Na hlavný obsah

LM: Kodaň s Vavrom ako prvá obrala o body doposiaľ suverénny Bayern, Neapol nevyužil šancu na postup

Arsenal postúpil do osemfinále po sedemročnom čakaní.

LM: Kodaň s Vavrom ako prvá obrala o body doposiaľ suverénny Bayern, Neapol nevyužil šancu na postup
Hráč Bayernu mníchov Harry Kane (vľavo) a slovenský futbalista Denis Vavro z Kodane v súboji o loptu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Arsenalu Londýn deklasovali v stredajšom (29. 11.) zápase 5. kola B-skupiny Ligy majstrov Racing Lens 6:0. Sebe i holandskému PSV Eindhoven tak zabezpečili postup do osemfinále.

Slovák Denis Vavro dosiahol s Kodaňou cennú remízu 0:0 na trávniku Bayernu Mníchov a Dáni si udržali druhé miesto v „áčku“. Neapol v základe so Stanislavom Lobotkom prehral na pôde Realu Madrid 2:4 a postup ešte nemá vo vrecku.

Arsenal „nasúkal“ päť gólov do siete francúzskeho súpera v prvom polčase v podaní piatich rôznych hráčov. Do vyraďovacej fázy Ligy majstrov ide po sedemročnom pôste, Eindhoven čakal o rok viac.

Ramos vyrovnal historický zápis

V stredu (29. 11.) vyhral na pôde Sevilly 3:2, keď otočil zápas zo stavu 0:2 – domáci boli od 66. minúty v početnej nevýhode. Sevilla viedla nad PSV o dva góly a mala šancu napraviť si chuť, keď z predchádzajúcich desiatich zápasov vo všetkých súťažiach vyhrala len raz.

Domácich poslal do vedenia Sergio Ramos a strelil tak gól s poradovým číslom 10.000 v Lige majstrov podľa poskytovateľa dátových služieb Opta. Tridsaťsedemročný hráč okrem toho vyrovnal historický zápis Roberta Carlosa a Gerarda Piqueho v počte gólov v podaní obrancov v LM.

Trojica ich má na konte po šestnásť. Všetky presné zásahy hostí padli po vylúčení Lucasa Ocamposa, ktorý dostal dve žlté karty v priebehu troch minút. O prvý a o víťazný gól PSV sa postarali striedajúci hráči Ismael Saibari a Ricardo Pepi.

Kodaň udržala druhú priečku v skupine

Kodaň si vytvorila remízou na pôde superfavorita výbornú východiskovú pozíciu pred záverečným priamym zápasom o postup proti Galatasaray Istanbul. Dánsky tím, ktorý zdolal v predošlom zápase Manchester United a bojuje o prvé osemfinále LM po 13 rokoch, obral ako prvý v skupine o body suverénnych Bavorov.

V ďalšom dueli „áčka“ remizoval ManUtd na pôde Galatasarayu 3:3. Hostia dvakrát neudržali dvojgólový náskok a v tabuľke im tak naďalej patrí posledné štvrté miesto. Konanie duelu v Istanbule bolo ohrozené pre neustávajúci dážď, no UEFA mu napokon dala zelenú. United viedol po osemnástich minútach 2:0, neskôr i 3:1, no tak ako v predošlom zápase LM v Kodani vedenie neudržal.

O vyrovnanie na 3:3 sa postaral v 71. minúte Kerem Aktürkoglu, úvodné dva góly jeho tímu dal Hakim Ziyech. Hostia tak musia v záverečnom kole zdolať vedúci Bayern, ak si chcú uchovať šancu na postup. Ani to im však nemusí stačiť na prienik do osemfinále.

Neapol ešte musí zabojovať

Úvodný gól na štadióne Santiaga Bernabeu v Madride strelili Neapolčania, na presný zásah Giovanniho Simeoneho však odpovedal vzápätí Rodrygo. Jeho tím odišiel do šatní s jednogólovým náskokom, no hneď v úvode druhého dejstva vyrovnal Frank Anguissa. SSC nakoniec nezvládlo nápor domácich, ktorí sa tešili z víťazstva po presnom zásahu striedajúceho Nicolasa Paza.

Ten vsietil svoj premiérový gól v LM a skóre uzavrel Joselu. Neapol nevyužil príležitosť na zabezpečenie postupu zo skupiny a v priamom súboji oň zabojuje s Bragou, ktorá remizovala s Unionom Berlín napriek početnej nevýhode 1:1. Neapol nesmie s Bragou doma prehrať.

Benfica prišla v stretnutí D-skupiny s Interom Miláno o trojgólové vedenie, ktoré jej zariadil čistým hetrikom Joao Mario. V „déčku“ sú už jasní postupujúci, no Inter a Real Sociedad San Sebastian bojujú o prvé miesto. O miestenku v play off o skupinovú fázu Európskej ligy zas súperí s Benficou rakúsky Salzburg. Ten remizoval na pôde Realu Sociedad 1:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport