Na hlavný obsah

Na Ukrajine odohrali rekordne dlhý futbalový zápas. Viackrát ho prerušili pre letecké poplachy

Zápas trval štyri hodiny a 36 minút.

Na Ukrajine odohrali rekordne dlhý futbalový zápas. Viackrát ho prerušili pre letecké poplachy
Na snímke hráči klubu FC Dnipro-1. Foto: Twitter/СК Дніпро-1 / SC Dnipro-1

Ukrajinské futbalové mužstvá FC Dnipro-1 a FK Oleksandria odohrali najdlhší zápas v histórii tamojšej najvyššej súťaže, keďže sa ich pondelňajší (6. 11.) duel skončil štyri hodiny a 36 minút po úvodnom výkope.

Ako referuje spravodajský web BBC, stretnutie museli niekoľkokrát prerušiť z dôvodu leteckých poplachov a mužstvá, rozhodcovia a realizačné tímy sa museli schovať do krytov.

Zápas sa hral v pondelok večer v Dnipro-Arene vo východoukrajinskom meste Dnipro. Už úvodný výkop museli posunúť o štvrťhodinu pre náletové sirény. Domáci otvorili skóre v 34. minúte a bol to napokon jediný presný zásah v stretnutí.

Jediný gól v zápase strelil Oleksandr Filippov:

Na začiatku druhého polčasu museli hráči opäť urýchlene odísť z ihriska. Krátko po „reštarte“ zápasu tím FK Oleksandria skóroval, no radosť hostí zrušil systém videoasistenta rozhodcu (VAR) – po ďalšej hodinovej prestávke spôsobenej ďalším leteckým poplachom.

Keď do konca riadneho hracieho času zostávala približne minúta, zápas museli z dôvodu náletovej sirény opäť prerušiť o ďalšiu hodinu a pol. Duel, ktorý sa začal o 17.15 miestneho času, sa tak nakoniec skončil krátko pred 22.00.

„Takto dlho sme ešte nehrali. Mohlo to pre nás dopadnúť zle. Ale všetci sme chceli pokračovať. Išli sme na ihrisko a snažili sa vyhrať,“ povedal obranca FK Dnipro-1 Eduard Sarapij pre klubový web. FK Dnipro-1 od septembra opäť hráva svoje domáce zápasy v Dnipro-Arene napriek tomu, že mesto Dnipro sa nachádza kúsok od frontovej línie.

Pondelkový zápas prekonal podľa predstaviteľov najvyššej ukrajinskej súťaže „rekord“ z minulej sezóny. Vtedy stretnutie medzi FC Ruch a FC Metalist, rovnako prerušované leteckými poplachmi, trvalo štyri hodiny a 27 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport