Na hlavný obsah

Nehodu lode s migrantmi pri Taliansku neprežilo dvojročné dievča, hľadá sa osem ľudí

Záchranárom sa podarilo zachrániť 43 cestujúcich.

Nehodu lode s migrantmi pri Taliansku neprežilo dvojročné dievča, hľadá sa osem ľudí
Skupina migrantov čaká na sicílskom ostrove Lampedusa. Foto: TASR/ANSA

Po havárii lode s migrantmi pri talianskom ostrove Lampedusa zomrelo dvojročné dievča. Ďalších osem ľudí je nezvestných. Informovala o tom v pondelok (20. 11.) tlačová agentúra ANSA. Talianskym záchranárom sa podarilo zachrániť 43 cestujúcich.

Lampedusa, ktorá je častým cieľom migrantov smerujúcich do Európy na člnoch zo severnej Afriky, zažíva po niekoľkých pokojnejších týždňoch ďalší prílev nových prichádzajúcich utečencov. Jednej z lodí sa nepodarilo doplávať k brehom ostrova a talianska pobrežná stráž z prístavu Capo Ponente na západe ostrova sa vydala migrantom na pomoc.

Medzi ľuďmi, ktorých záchranné člny vzali na palubu, bolo aj dvojročné dievča, ktoré však počas plavby do prístavu zomrelo. Podľa talianskych médií sú medzi nezvestnými ďalšie dve deti.

Taliansko sa v posledných mesiacoch zaoberá zvýšeným počtom lodí s utečencami. Od začiatku roka sa podľa ministerstva vnútra do krajiny dostalo nelegálne cez more 146-tisíc cudzincov. V rovnakom období minulého roka ich bolo približne 86-tisíc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet