Na hlavný obsah

Niektoré médiá sú neželanými hosťami na úrade vlády, uviedol premiér Fico. Prezidentka zareagovala

Konkrétne ide o TV Markíza, denník SME, Denník N a portál Aktuality.

Niektoré médiá sú neželanými hosťami na úrade vlády, uviedol premiér Fico. Prezidentka zareagovala
Na snímke vľavo prezidentka Zuzana Čaputová a vpravo predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR/koláž RTVS

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v pondelok (13. 11.) rozhodol, že Úrad vlády SR preverí povolenie na vstup a prácu „nepriateľských médií“. V stanovisku spresnil, že ide konkrétne o TV Markíza, denník SME, Denník N a portál Aktuality.

„Otvorene sa hlásia k nenávisti a nepriateľstvu proti Smeru-SD a tieto trendy s radosťou šíria,“ povedal premiér. Do rozhodnutia budú podľa jeho slov „neželanými hosťami na úrade vlády“. 

Na kroky premiéra zareagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Súčasťou práce médií je aj kritika politikov. Nám politikom to môže byť prirodzene nepríjemné. Ale význam médií presahuje tento náš diskomfort a je pre demokraciu nenahraditeľný,“ napísala na sociálnej sieti.

Prezidentka odmieta delenie spoločnosti

Podľa hlavy štátu sú médiá „súčasťou krvného obehu demokracie“. Uviedla tiež, že odmieta delenie častí spoločnosti na „viac alebo menej ušľachtilé, priateľské alebo nepriateľské“.

„Všetky regulované subjekty, ktoré pôsobia na základe slovenskej právnej úpravy a v medziach zákona, sú legitímne subjekty. Toto považujem za jedinú cestu k rešpektujúcemu sa spolužitiu, ktoré všetci tak potrebujeme,“ uzavrela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko