Na hlavný obsah

P. Pellegrini reaguje na potýčku I. Matoviča s J. Mažgútom. Médiám môže obmedziť živé vstupy z Národnej rady SR

Matovič poslanca Smeru slovne napadol.

P. Pellegrini reaguje na potýčku I. Matoviča s J. Mažgútom. Médiám môže obmedziť živé vstupy z Národnej rady SR
Predseda NR SR Peter Pellegrini. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Šéf parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) informoval, že ak predseda klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš negarantuje, že Igor Matovič nebude narúšať televízne vstupy konkurenčným politikom, médiá budú mať obmedzené živé vstupy z foyeru NR SR.

Ide podľa jeho slov o reakciu na incident, keď Matovič vulgárne urážal pred živým vstupom do médií poslanca Jána Mažgúta (Smer-SD). Tvrdí, že ostatní poslanci nemajú garanciu, že sa niečo podobné nestane aj im.

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa zároveň dohodli, že budú v stredu (15. 11.) rokovať dlhšie, a to do 21.00 h. Rozhodli o tom hlasovaním po zasadnutí poslaneckého grémia. Zároveň odsúhlasili, že vo štvrtok (16. 11.) budú rokovať od 9.00 do 20.00 h. O hodinu si skrátili aj obedovú prestávku, trvať bude od 13.00 do 14.00 h.

Pellegrini návrh odôvodnil aktuálnym priebehom rokovania o programovom vyhlásení vlády (PVV) a snahou zefektívniť priebeh schôdze. Písomne je do diskusie prihlásených ešte zhruba 30 poslancov. V diskusii tak budú zákonodarcovia pokračovať aj vo štvrtok.

Na programe aktuálnej schôdze sú okrem PVV aj dva vládne návrhy v skrátenom legislatívnom konaní. Ak ich nestihnú prerokovať do štvrtka večer, do lavíc sa vrátia v utorok (21. 11.) ráno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko