Na hlavný obsah

Prežila útok teroristov z Hamasu na hudobnom festivale. Shani (35) vyrozprávala svoj príbeh RTVS

Ozbrojenci tam 7. októbra pozabíjali vyše 260 ľudí.

Prežila útok teroristov z Hamasu na hudobnom festivale. Shani (35) vyrozprávala svoj príbeh RTVS
Tridsaťpäťročná fitnestrénerka Shani. Foto: RTVS

Fitnestrénerku Shani (35) postrelili teroristi z Hamasu, keď sa snažila utiecť z hudobno-tanečného festivalu Nova. Ozbrojenci tam 7. októbra pozabíjali vyše 260 ľudí. So Shani sa RTVS stretla v jednej z telavivských nemocníc.

„Keď sa z reproduktora na festivale ozvala výzva, aby sme použili núdzové východy, hneď sme s priateľkou vyrazili autom k výjazdu. V spätnom zrkadle som zbadala, že sa deje niečo zlé. Dievčatá kričali, bežali, snažili sa ukryť, niektoré padali na zem,“ ozrejmila postrelená teroristami z Hamasu Shani Hadarová.

Rozhovoru s postrelenou fitnestrénerkou sa venoval redaktor RTVS Matej Šulc:

Cestu von im však zatarasili. Chvíľu nato pred nimi vybuchlo niekoľko vozidiel s izraelskými poznávacími značkami.

„Vystúpili sme z auta a vo chvíli, keď som si chcela ľahnúť na cestu, aby som sa chránila, vidím asi sto metrov odo mňa teroristu s kalašnikovom v ruke, ako uteká k nám,“ spresnila Hadarová.

Utekali cez pole

Zbadali ďalších ozbrojených teroristov. S priateľkou skočili do auta, Shani zošliapla plynový pedál a dali sa na útek cez pole.

„V tom momente na nás začali zozadu strieľať. Cítila som, ako nás triafajú guľky a zrazu ma zasiahli do ramena. Kričala som: Postrelili ma! Kamarátka nato – nezastavuj!“ ozrejmila.

S vypätím všetkých síl napokon zašli za horizont. Tam zastavili. „Ľahla som si pred auto a poprosila priateľku, aby mi skontrolovala ruku. Krv z nej tiekla doslova potokom. Tam sme čakali na záchranku. Niekoľko hodín v takomto stave,“ dodala.

Stratili nádej, že sa k nim dostanú zdravotníci. S prestreleným ramenom teda pokračovali v ceste. Našťastie natrafili na izraelských vojakov, ktorí jej pomohli dostať sa do nemocnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet