Na hlavný obsah

Vlhová má vo svojom stáde ďalšieho soba, meno dostal podľa jej mamy

Po slávnostnom ceremoniáli ho hneď aj nakŕmila.

Vlhová má vo svojom stáde ďalšieho soba, meno dostal podľa jej mamy
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje so sobíkom na pódiu triumf v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien vo fínskom Levi. Foto: TASR/AP

Stádo sobov slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej sa vo fínskom Levi rozrástlo o šiesteho člena. Za predchádzajúcich päť víťazstiev v tomto stredisku spoza polárneho kruhu mala v miestnom chove päť zvierat a pomenovala ich Igor, Pepi, Lujza, Boris, Michal a Lujza.

Sobotňajším (11. 11.) suverénnym triumfom, okrúhlym dvadsiatym slalomovým vo Svetovom pohári, pridala ďalšieho soba. A snehobieleho jedinca pomenovala podľa svojej mamy – Zuzana. Po slávnostnom ceremoniáli ho hneď aj nakŕmila.

Vlhová líderkou celkového hodnotenia

Úradujúca olympijská šampiónka v slalome v sobotu v Levi doslova deklasovala konkurenciu. Pred druhou Nemkou Dürrovou mala v súčte dvoch jázd náskok 1,41 sekundy, tretia Rakúšanka Katharina Liensbergerová na Slovenku stratila 1,55 sekundy. Až štvrtá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá vlani ovládla v Levi oba slalomy.

„V cieli som bola veľmi prekvapená, pretože moje pocity nezodpovedali tomu, čo som videla na tabuli. Máme za sebou skvelú prípravu a ja sa cítim dobre. Každé víťazstvo je iné a úžasné. Užívam si chvíle na lyžiach,“ povedala Vlhová pre JOJ Šport po suverénnom triumfe.

„Taký náskok som nečakala, pretože každý športovec aj na vrcholovej úrovni máva pochybnosti. Tréningy síce ukazovali, že som veľmi rýchla, ale snažila som sa zostať nohami pevne na zemi. Toto som určite nečakala. Dievčatá aj v prvom kole ukázali, že sú rýchle, ale ja som si šla svoje. Chcela som zostať pokojná a ukázať svoju jazdu. Som šťastná, že mi to vyšlo,“ pokračovala.

Petra Vlhová je po sobote (11. 11.) líderkou hodnotenia slalomu a na čelo sa dostala aj v celkovom poradí Svetového pohára. Fínske stredisko Levi je pre Slovenku mimoriadne úspešná destinácia, viac víťazstiev nedosiahla v žiadnej inej lokalite.

Petra Vlhová
Petra Vlhová oslavuje spolu so svojim realizačným tímom triumf v slalome vo fínskom Levi. Foto: TASR(AP

Vlhová má na svojom konte už 29 triumfov v pretekoch SP naprieč všetkými disciplínami. V sobotu si pripísala celkovo 68. pódium v tomto seriáli, 42. v slalome.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport