Na hlavný obsah

Koalícia chce oklieštiť špeciálnu prokuratúru. Premiér Fico a ministri Kaliňák a Susko o tom rokovali v Bruseli

Vláda zaslala eurokomisii paragrafové znenie návrhu.

Koalícia chce oklieštiť špeciálnu prokuratúru. Premiér Fico a ministri Kaliňák a Susko o tom rokovali v Bruseli
Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR/Martin Baumann

Koalícia chce oklieštiť Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Špecializovaný trestný súd (ŠTS). Premiér Robert Fico so šéfom rezortu obrany Robertom Kaliňákom a ministrom spravodlivosti Borisom Suskom (všetci traja Smer-SD) podľa Denníka N v pondelok (27. 11.) rokovali v Bruseli s eurokomisárom pre spravodlivosť Didierom Reyndersom o zásadných zmenách v ich fungovaní.

Vláda zaslala eurokomisii paragrafové znenie návrhu:

O plánoch koalície už hovorili aj predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka a bývalý poslanec parlamentu Juraj Šeliga (Demokrati).

„Dohoda ešte nepadla. Je pripravená novela Trestného poriadku a Trestného zákona. A diskutujeme aj o tom, ako ďalej s ÚŠP. Chcem uistiť všetkých, že pán premiér, ako aj minister spravodlivosti to všetko konzultujú s Európskou komisiou. Aby sme boli uistení, že akékoľvek kroky v tejto oblasti sú v súlade so zaužívanými postupmi vo vyspelých západných krajinách,“ povedal predseda strany Hlas-SD a šéf NR SR Peter Pellegrini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko