Na hlavný obsah

Kolabujúcu dopravu na Kysuciach by mohol vyriešiť privádzač z priemyselného parku

Mal byť hotový už do konca roka.

Kolabujúcu dopravu na Kysuciach by mohol vyriešiť privádzač z priemyselného parku
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Dopravu v Kysuckom Novom Meste by mal odľahčiť privádzač smerujúci z priemyselného parku. Radnica dúfa, že ho dokončia do budúceho leta. Doprava tu kolabuje v rannej i v popoludňajšej špičke. Po ceste I/11 prejde denne viac než 30-tisíc vozidiel.

„Pre ktoré je už po mnoho rokov práve križovatka v Radoli kritickým bodom. Vjazd do Kysuckého Nového Mesta je sťažený domácim obyvateľom blízkych obcí a premávku výrazne komplikuje aj nákladná doprava,“ uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Dopravnej situácii v Kysuckom Novom Meste sa v reportáži v relácii Správy RTVS z regiónov venoval redaktor Martin Do:

Privádzač je podľa radnice nevyhnutný na odľahčenie dopravy. Zamestnanci priemyselného parku tak nebudú musieť prechádzať cez mesto, ale priamo na cestu I/11. Schádzať sa bude dať napríklad aj smer Rudina.

„Minimálne preto, že počas špičiek, kedy sa vo všetkých podnikoch menia smeny, tak mesto je úplne upchaté a nedá sa dostať z jednej strany na druhú. Odbudnú kamióny, odbudne kvantum osobných áut,“ povedal primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihlada.

Stavba mešká

Stavba mala byť hotová do konca tohto roka. NDS však prijala dodatočnú požiadavku na dobudovanie ďalšieho odbočovacieho pruhu na ľavej strane cesty, ktorý by mal slúžiť na zefektívnenie dopravy.

„Táto požiadavka znamenala pre Národnú diaľničnú spoločnosť rozšírenie trvalého záberu a zmenu stavby pred dokončením, s čím sa spája predĺženie ukončenia pridružených objektov,“ dodala Žgravčáková.

Privádzač by sa mal dokončiť v priebehu budúceho leta. Presný termín, ale ani finálnu cenu nám diaľničná spoločnosť zatiaľ nechcela prezradiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny