Na hlavný obsah

Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami aj povodňami. Niektoré horské priechody sú uzavreté pre nákladnú dopravu

Niekde môžu teploty dosiahnuť aj mínus 20 stupňov Celzia.

Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami aj povodňami. Niektoré horské priechody sú uzavreté pre nákladnú dopravu
Na cestách si dávajte pozor na poľadovicu. Foto: TASR/František Iván

V Trebišove platí výstraha tretieho stupňa pred povodňami na rieke Roňava. Pre Sobrance vydali druhostupňovú výstrahu. Povodne hrozia aj pre oblasť Michaloviec, Trebišov bez Roňavy a Košice-okolie na rieke Bodva. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

V noci varujú meteorológovia pred nízkymi teplotami. V okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno a Kežmarok môžu teploty ojedinele dosiahnuť až mínus 21 stupňov Celzia. Platí tam druhostupňová výstraha.

Nízke teploty od mínus 15 do mínus 20 stupňov Celzia sa môžu v noci vyskytnúť aj v ďalších okresoch Žilinského, Prešovského, Košického a Banskobystrického kraja.

Uzavreté horské priechody

Na horskom priechode (HP) Donovaly sa nachádza zľadovatený sneh do dvoch centimetrov. Uzavreli ho spolu horským priechodom Príslop pre vozidlá s dĺžkou nad desať metrov. Informovala o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk

Okrem daných obmedzení sú horské priechody na Slovensku zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na horských priechodoch Cukmantel, Dargov, Havran, Herlianske Sedlo, Klenov, Kremnické Bane, Látky – Prašivá, Pezinská Baba, Skýcov, Soroška, Šturec, Šútovce, Veľké Pole a Zbojská je suchý až mokrý povrch.

Cesty I/14 Uľanka – Motyčky a II/531 Muráň – Červená sú uzavreté pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad desať metrov. Na cestách v oblasti Bratislavy, Rimavskej Soboty, Michaloviec a Turca treba počítať s poľadovicou. Cestári upozorňujú aj na silné sneženie s dohľadnosť do 100 metrov v okrese Považská Bystrica s možným presahom do okolitých okresov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko