Na hlavný obsah

Najlacnejšia lyžovačka: Na čele rebríčka európskych destinácií nastala po desaťročí zmena

Porovnanie sa týka 36 významných lyžiarskych destinácií.

Najlacnejšia lyžovačka: Na čele rebríčka európskych destinácií nastala po desaťročí zmena
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najlacnejšie lyžiarske služby sú tento rok v Taliansku a v krajinách na Balkáne. Uvádza to rebríček, ktorý zostavili firmy Post Office Travel Money a Crystal Ski Holidays, na ktorý upozornil britský denník Financial Times.

Podľa porovnania sú najlacnejšie služby pre jednotlivcov v talianskom letovisku Bardonecchia, ktoré po zhruba desiatich rokoch zosadilo bulharské destinácie Borovec a Bansko.

Porovnanie sa týka 36 významných lyžiarskych destinácií v Európe a berie do úvahy ceny za lyžiarske služby, jedlo a občerstvenie pri šesťdňovom pobyte.

Pre jednotlivcov je podľa rebríčka najvýhodnejšia talianska Bardonecchia, kde služby a občerstvenie pri šesťdňovom pobyte stoja okolo 620 eur. V bulharskom Borovci, ktorý bol vlani najlacnejšou destináciou, sa ceny z britského hľadiska zvýšili o viac ako osem percent na približne 645 eur. Na treťom mieste sa tento rok umiestnilo francúzske letovisko Le Corbier s 710 eurami.

Rebríček prináša tiež porovnanie pre štvorčlennú rodinu. Najvýhodnejšie sa tento rok lyžuje podľa porovnania v Bosne, a to v destinácii Jahorina pri Sarajeve. Len o niekoľko desiatok libier sú ceny vyššie v talianskych letoviskách Passo Tonale a Bardonecchia.

Vlani boli najlacnejšie služby a jedlo pre štvorčlennú rodinu v bulharskom Bansku. To sa však prepadlo na piate miesto pre silné zvýšenie cien za lyžiarske kurzy.

Ceny sa znížili v deviatich z 31 destinácií, ktoré boli v porovnaní s vlaňajškom. Pri cenách za služby pre rodinu náklady klesli pri viac ako polovici destinácií. Vývoj cien v tomto britskom rebríčku však mohli ovplyvniť zmeny v kurze libry voči miestnym menám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet