Na hlavný obsah

Poslanec P. Kotlár rozviazal pracovný vzťah s ministerkou M. Šimkovičovou v TV Slovan

Sám sa vraj aj včas vzdal konateľstva.

Poslanec P. Kotlár rozviazal pracovný vzťah s ministerkou M. Šimkovičovou v TV Slovan
Zľava Peter Kotlár a Martina Šimkovičová Foto: TASR/Jakub Kotian, Martin Baumann

Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) deklaruje v súvislosti s vysielaním TV Slovan, že ako štatutár v správnom čase rozviazal pracovnoprávny vzťah so súčasnou ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (SNS). Následne sa sám vzdal aj konateľstva. Uviedol to na piatkovej (8. 12.) tlačovej konferencii.

„Ako štatutár som v správnom akceptovateľnom čase rozviazal pracovnoprávny vzťah so zamestnancom Martinou Šimkovičovou,“ vyhlásil Kotlár. „Následne som sa v správnom čase vzdal aj konateľstva,“ povedal.

Subjekt podľa Kotlára negeneruje žiadny zisk. „Zrušil sa aj účet,“ povedal s tým, že účty, ktoré slúžili na podporu, boli zrušené a neexistujú. „Ako potom niekto môže prispievať peniazmi na tieto účty?“ pýta sa Kotlár.

Kotlár odkazuje Progresívnemu Slovensku (PS), ktoré avizovalo podnet na ministerku kultúry za jej vystupovanie v TV Slovan, aby prestalo robiť reklamu tomuto subjektu.

Pripomenul, že sa vďaka medializácii televízie zvýšil jej dosah. PS podalo podnet na Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Ten má podľa Kotlára zasadať v januári.

PS si myslí, že Šimkovičová má svojím vystupovaním vo vysielaní TV Slovan porušovať zákon. Ministerka podľa PS naďalej vysiela na portáli TV Slovan, účinkuje aj v reklamnom videu, pod ktorým televízia vyzýva verejnosť na finančný príspevok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko