Na hlavný obsah

Smrť ženy v Rimavskej Sobote vyšetruje polícia ako vraždu. Byt museli otvoriť násilím, našli v ňom muža s nožom v ruke

Informovala o tom polícia.

Smrť ženy v Rimavskej Sobote vyšetruje polícia ako vraždu. Byt museli otvoriť násilím, našli v ňom muža s nožom v ruke
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Smrť 62-ročnej ženy, ktorej telo našli v utorok (5. 12.) v jednom z bytov v Rimavskej Sobote, polícia vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy.

Byt, v ktorom k skutku došlo, museli hasiči otvoriť násilím, vo vnútri bol muž s nožom, ktorého polícia spacifikovala a zadržala. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Informáciu o náleze tela staršej ženy v jednom z bytov na ulici Ludvika Slobodu v Rimavskej Sobote prijala polícia na linke 158 v utorok (5. 12.) krátko popoludní. Zásah polície si vyžiadal aj súčinnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. V byte sa nachádzal aj 30-ročný muž, ktorý nereagoval na výzvy otvoriť dvere, hasiči preto byt otvorili násilím.

„Po otvorení bytu sa na chodbe nachádzala podozrivá osoba, ktorá mala v ruke nôž a naznačovala útok voči zakročujúcim policajtom v uniforme, nerešpektovala výzvy policajtov a z uvedeného dôvodu vznikla obava, že osoba bude v útoku pokračovať. Policajti použili donucovacie prostriedky a muža sa hliadke podarilo spacifikovať a zadržať,“ priblížila polícia.

Žena, ktorej telo v byte objavili, už nejavila známky života. Pre podozrenie zo spáchania násilného skutku boli na miesto privolaní aj krajskí kriminalisti. Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny