Na hlavný obsah

R. Fico vysvetľoval kúpu luxusného bytu: Nepoznám politika, ktorý má tak prevetrané súkromné financie ako ja

Opozícia podľa neho robí politiku kriminalizácie.

R. Fico vysvetľoval kúpu luxusného bytu: Nepoznám politika, ktorý má tak prevetrané súkromné financie ako ja
Na snímke v pozadí predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a v popredí podpredseda NR SR Michal Šimečka (PS). Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) vysvetľoval na hodine otázok v Národnej rade (NR) SR kúpu svojho luxusného bytu. Poslanci mu v pléne kládli otázky, ako je možné, že kúpil byt o stovky tisíc eur lacnejšie, ako je jeho trhová hodnota. Pýtali sa ho aj na to, odkiaľ vzal na nehnuteľnosť peniaze.

Fico si myslí, že opozícia nevie, čo robí, a preto sa rozhodla ísť cestou kriminalizácie a spochybňovania. „Pán podpredseda NR SR (Michal Šimečka), nepoznám politika na Slovensku, ktorý má tak prevetrané súkromné veci a financie ako ja,“ odkázal predsedovi opozičného Progresívneho Slovenska.

Pozrite si záznam relácie Aktuálne :24 z hodiny otázok v NR SR, počas ktorej vystúpil aj premiér Robert Fico a obhajoval kúpu luxusného bytu:

Šimečkovi vyčítal, že sa mal so svojimi asistentmi „hrabať“ v jeho účtoch aj v účtoch súčasného ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Informácie mali podľa Fica potom ďalej poskytovať slovenským médiám. „To vám naozaj neželám,“ povedal Fico.

Rovnako šéfovi progresívcov Fico neželá, aby ho dva roky „stíhali za nič“ a skončil „tri centimetre pred vzatím do väzby“. „Niektorí moji kolegovia v tej väzbe aj skončili,“ skonštatoval.

„Ak ste presvedčený, že som niekde porušil nejaký zákon, že som nedajbože spáchal nejaký zločin, viete na koho sa obrátiť. Obrátite sa na pána (Daniela) Lipšica, ktorého tak obhajujete. Lebo presne takú politiku chcete robiť ďalej – politiku kriminalizácie a škandalizácie. A na to potrebujete takých zloduchov, akým je pán Lipšic, kvôli ktorému ešte aj zvolávate ľudí do ulíc,“ dodal Fico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko