Na hlavný obsah

Identické dvojičky, ktoré po narodení rozdelili, sa po 19 rokoch opäť našli. A to vďaka videu na sociálnej sieti

Ich biologickej matke po pôrode tvrdili, že jej dcéry zomreli.

Príbeh dvoch gruzínskych sestier, identických dvojičiek, ktoré po narodení rozdelili a nelegálne predali do rôznych rodín, má po 19 rokoch šťastný koniec. Sestrám sa podarilo nadviazať kontakt a opäť sa spojiť vďaka sociálnej sieti TikTok, uviedlo BBC.

Jedna zo sestier, Amy, mala podozrenie, že by mohla mať dvojča, keď vo veku 12 rokov sledovala svoju obľúbenú šou Georgia’s Got Talent. V šou vystupovalo dievča, ktoré vyzeralo presne ako ona.

„Veľa ľudí volalo mojej mame a pýtalo sa ma, prečo vystupujem pod iným menom,“ spomína Amy. Keď sa však chcela s rodinou porozprávať o dievčati z televízie, príbuzní ju odstrčili. „Každý má svoju dvojníčku,“ povedala jej vtedy mama.

O sedem rokov neskôr, v roku 2021, Amy zverejnila na sieti TikTok video s novým piercingom v obočí a vlasmi zafarbenými na modro. Približne 320 kilometrov odtiaľ dostalo odkaz na video iné 19-ročné dievča, Ano, od kamarátky. Zaujalo ju, ako veľmi sa dievčatá podobajú.

Ano sa nakoniec podarilo vypátrať Amy prostredníctvom inzerátu v univerzitnej diskusnej skupine a kontaktovala ju. Amy okamžite pochopila, že Ano je to dievča, ktoré videla v televízii pred siedmimi rokmi. „Tak dlho som ťa hľadala!“ Napísala jej. „Ja tiež,“ odpovedala jej Ano.

Sestry majú aj rovnaké ochorenie

Dievčatá rýchlo zistili, že majú veľa spoločného. Obe mali rady rovnakú hudbu, tanec a dokonca mali aj podobné účesy. Zistili tiež, že majú rovnaké genetické ochorenie nazývané dysplázia. O týždeň neskôr sa stretli na stanici metra Rustaveli v Tbilisi a zistili, že sú dvojičky.

Po stretnutí sa dievčatá rozhodli konfrontovať svoje rodiny a zistiť pravdu. Ich rodné listy tvrdili, že sa narodili v tej istej pôrodnici, ale s odstupom niekoľkých dní. Postupne dievčatá prišli na to, že rodné listy sú falošné.

Nakoniec ich rodiny priznali, že za ich adopciu zaplatili značné sumy peňazí. Údajne si však mysleli, že je to legálne vzhľadom na to, že do transakcie sa zapojil personál nemocnice. Podľa BBC v Gruzínsku v minulosti nezákonne odobrali rodičom tisíce detí a následne ich predali iným rodinám. V niektorých prípadoch sa to stalo ešte v roku 2005.

Matka si myslela, že po pôrode zomreli

Prostredníctvom skupiny na Facebooku, ktorá sa venuje zjednocovaniu rodín postihnutých podvodným systémom, Ano a Amy nakoniec vypátrali svoju biologickú matku žijúcu v Nemecku.

Matka im vysvetlila, že po pôrode sa jej urobilo zle a stratila vedomie. Keď sa prebrala, personál v pôrodnici jej povedal, že jej deti po pôrode zomreli. Podľa ruských médií dievčatá predal manžel ich matky, ktorý si myslel, že nie sú jeho.

Matka, ktorá má ešte jednu dcéru, povedala, že stretnutie s dvojčatami dalo jej životu nový zmysel. Mala pochybnosti o informáciách o ich smrti, vysvetlila jej tretia dcéra. Hoci s dvojčatami už nemá blízky vzťah, je s nimi v kontakte.

Dievčatá teraz spoločne natáčajú videá na sociálnych sieťach. „Celý život som hovorila, že chcem mať sestru dvojča. Vďaka Bohu, že ju mám,“ povedala Ano pre bulvárny denník The Sun.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet