Na hlavný obsah

Vražda pred kaviarňou v Japonsku zrejme súvisela s činnosťou gangov. Strelec je stále na úteku

Zločin sa stal na ostrove Šikoku.

Vražda pred kaviarňou v Japonsku zrejme súvisela s činnosťou gangov. Strelec je stále na úteku
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Japonská polícia v pondelok (15. 1.) pátrala po podozrivom páchateľovi, ktorý smrteľne postrelil jedného zo zákazníkov prevádzky siete kaviarní Starbucks na juhozápadnom ostrove Šikoku. V prípade incidentu išlo podľa médií zrejme o zločin spojený s činnosťou miestnych gangov, informovala agentúra AP.

Muža útočník postrelil do hrudníka ešte v nedeľu (14. 1.) v nákupnom centre v meste Šikokučuo v prefektúre Ehime, spresnila tamojšia polícia vo vyhlásení. Okamžite ho previezli do nemocnice, neskôr však lekári už len konštatovali jeho smrť.

Štyridsaťdeväťročná obeť sa predtým, než ju pred kaviarňou agresor postrelil a skolabovala, nachádzala v terasovej sekcii prevádzky Starbucks, uviedli miestne médiá.

Podozrivý strelec je stále na úteku a motív jeho činu nebol bezprostredne známy, pripomína AP. Polícia japonským médiám odmietla potvrdiť, že streľba mala spojitosť s činnosťou gangov.

Japonsko má prísne zákony na kontrolu zbraní a menší počet zločinov súvisiacich so zbraňami v krajine sa často spája s gangmi. Podomácky vyrobené zbrane sa použili pri niektorých streľbách významnejšieho formátu vrátane atentátu na bývalého premiéra Šinzóa Abeho v roku 2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet