Na hlavný obsah

Námestníkom SIS sa má stať človek známy z kauzy Očistec s blízkym vzťahom k N. Bödörovi, tvrdí J. Naď

Ide o Mariána Zetocha.

Námestníkom SIS sa má stať človek známy z kauzy Očistec s blízkym vzťahom k N. Bödörovi, tvrdí J. Naď
Archívna snímka: Eskorta privádza obvineného bývalého šéfa finančnej spravodajskej jednotky NAKA Mariána Zetocha do budovy Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 10. mája 2021. Foto: TASR/Ján Krošlák

Jedným z námestníkov riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) sa má stať Marián Zetocha, bývalý šéf finančnej spravodajskej jednotky NAKA, známy najmä pre obvinenie v kauze Očistec a blízkeho prepojenia s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Uviedol to exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati).

„Práve za pôsobenia Zetochu a ďalších dnes obvinených policajtov malo dochádzať napríklad k nezákonnej lustrácii novinárov a o podozreniach zo zosnovania mafiánskej skupiny na najvyšších miestach NAKA nehovoriac. Tento človek má dostávať utajované spisy a citlivé informácie? A to samozrejme nie je všetko. Na SIS sa chystajú další Bödorovi ľudia, a to rovno na najvyššie riaditeľské pozície,“ píše Naď v statuse na sociálnej sieti.

Naď pripomína, že za normálnych okolností musia záujemcovia o tieto pozície podstúpiť prísne bezpečnostné preverenie. „Neviem si predstaviť, ako by ľudia ako Zetocha a ďalší, mohli dostať previerku najvyššieho stupňa,“ vyhlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko