Na hlavný obsah

Poľsko zakáže domáce úlohy na základných školách. Zákaz by sa mohol rozšíriť aj na stredné školy

Oznámila to tamojšia ministerka školstva.

Poľsko zakáže domáce úlohy na základných školách. Zákaz by sa mohol rozšíriť aj na stredné školy
Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Poľsku od začiatku apríla na základných školách zakážu domáce úlohy. Oznámila to tento týždeň poľská ministerka školstva Barbara Nowacká. Neskôr by sa vládny zákaz mohol začať uplatňovať aj na stredných školách, napísal server wyborcza.pl.

„Som si istá, že po pár rokoch bez domácich úloh na základných školách budú zrušené aj na stredných školách,“ uviedla Nowacká v diskusnej relácii o školstve.

Ministerka školstva už pred Vianocami apelovala na učiteľov, aby na prázdniny deťom nezadávali domáce úlohy. Deti by si podľa nej cez víkend mali oddýchnuť, a nie vypracovávať úlohy.

Ministerka ohlásila aj ďalšie zmeny vo svojom rezorte. Sľubované zvýšenie platov učiteľov by malo prísť od marca so spätným preplatením od začiatku roka. Za zdržanie podľa Nowackej môže konzervatívny poľský prezident Andrzej Duda, ktorý s niektorými krokmi novej liberálnej vlády Donalda Tuska nesúhlasí.

Zo školských osnov tiež zmizne predmet „História a súčasnosť“, ktorý zaviedol predchádzajúci minister školstva. Nahradí ho predmet podobný občianskej výchove, ktorý sa zameria na demokraciu, ústavu a participáciu, píše server newssci.pl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet