Na hlavný obsah

Varšava pokračuje v podpore Kyjeva, ubezpečil poľský prezident Duda Zelenského

Urobil tak na stretnutí.

Varšava pokračuje v podpore Kyjeva, ubezpečil poľský prezident Duda Zelenského
Poľský prezident Andrzej Duda (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP, koláž RTVS

Poľský prezident Andrzej Duda v utorok (16. 1.) uistil svojho ukrajinského kolegu Volodymyra Zelenského o pokračujúcej podpore Varšavy pre Kyjev. Obaja lídri stretli v dejisku Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose. Hovorili aj o plánovanej návšteve poľského premiéra Donalda Tuska v Kyjeve. Napísali v správach agentúry DPA a PAP.

„Ubezpečil som prezidenta Zelenského, že naša politika k Ukrajine bude stabilná. A bude to politika neustálej podpory, že už o niekoľko dní môže v Kyjeve pokojne pristúpiť k rokovaniam s premiérom Donaldom Tuskom,“ informovala v príspevku na sociálnej sieti kancelária poľského prezidenta.

Duda tiež povedal, že Severoatlantická aliancia by mala pozvať Ukrajinu do svojich radov. „Myslím si, že Ukrajina by mala dostať pozvánku do NATO, čo by iniciovalo diskusie o tejto otázke v jednotlivých národných parlamentoch členských štátov Aliancie,“ uviedol.

„Tento proces by mal napredovať a je mimoriadne dôležitý pre morálku ukrajinských obrancov,“ dodal. Zelenskyj v príspevku na sociálnej sieti napísal, že Dudu informoval o aktuálnom dianí na bojisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet