Na hlavný obsah

Cenný skalp. MŠK Žilina si poradila s Borussiou Dortmund v mládežníckej Lige majstrov

Žilinčania postúpili do osemfinále prestížnej súťaže.

Cenný skalp. MŠK Žilina si poradila s Borussiou Dortmund v mládežníckej Lige majstrov
Na snímke jedenástka Žiliny, ktorá nastúpila proti Dortmundu. Foto: Facebook/Akadémia MŠK Žilina

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stredajšom (7. 2.) zápase play off mládežníckej Ligy majstrov nad Borussiou Dortmund 2:1 a postúpili do osemfinále prestížnej súťaže. Víťazný gól strelil v 89. minúte Michal Pekelský.

Nemecký tím poslal do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu Paris Brunner, ktorý sa presadil na dvakrát. Žilinčanom sa podarilo vyrovnať hneď po zmene strán. Skóroval Vladimír Vaľko, ktorý dorazil za chrbát hosťujúceho brankára strelu Timoteja Hranicu.

V 89. minúte rozjasal vyše 10-tisíc divákov na tribúnach striedajúci Pekelský, ktorý sa presadil krížnou strelou po prihrávke od Mária Sauera.

Zverenci trénera Ivana Beláka môžu v osemfinále naraziť na ďalšieho súpera zvučného mena. V osudí piatkového žrebu (13.00 SEČ) budú FC Kodaň, RC Lens, Real Madrid, FC Salzburg, Feyenoord Rotterdam, AC Miláno, Manchester City a FC Porto. Osemfinále je na programe 27./28. februára.

MŠK Žilina – Borussia Dortmund 2:1 (0:1)


Góly: 47. Vaľko, 89. Pekelský – 45.+1 Brunner, ŽK: Kóša – Lubach, Bamba, Krevsun. Rozhodovali: Jaanovits – Härsing, Saga (všetci Est.), 10.451 divákov.

zostava MŠK Žilina: Badžgoň – Mynář, Jaššo, Oravec – Hranica, Sauer, Drame (64. Pekelský), Badjie (90.+4 Pališčák) – Kóša (71. Beňadik), Atasijevič (46. Šamaj), Vaľko

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport