Na hlavný obsah

Ďalšia trénerská zmena v Niké lige. V predposledných Michalovciach skončil Struhár

Michalovce doteraz nevyhrali a nachádzajú sa na 11. mieste.

Ďalšia trénerská zmena v Niké lige. V predposledných Michalovciach skončil Struhár
Na snímke tréner Peter Struhár. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Slovenský futbalový tréner Peter Struhár skončil na lavičke MFK Zemplín Michalovce. Vo funkcii hlavného kouča pôsobil od konca septembra, no nedokázal ukončiť nepriaznivú sériu bez víťazstva a mužstvo naďalej figuruje v tabuľke Niké ligy na predposlednom 11. mieste.

Na poste kormidelníka ho podľa RTVS Šport vystrieda 65-ročný Čech František Straka, ktorý naposledy viedol AS Trenčín.

Struhár po 7. kole nahradil Mareka Petruša, pod ktorého vedením získali Zemplínčania jediný bod. Ani počas Struhárovho pôsobenia klub nedokázal vo zvyšku jesennej časti bodovať naplno a získal len päť bodov za remízy. Na začiatku jarnej časti klub zaznamenal dve prehry, ktoré prinútili predposledný tím k ďalšej zmene.     

Do Michaloviec prichádza český tréner Straka, ktorý v minulosti na Slovensku viedol ŠK Slovan Bratislava aj MFK Ružomberok. V uplynulom ročníku pomohol k záchrane AS Trenčín v najvyššej súťaži.

Trenčania pod jeho vedením získali vo ôsmich zápasoch 14 z 24 možných bodov a zachránili sa medzi elitou. Napriek tomu však vedenie AS neponúklo skúsenému Čechovi predĺženie spolupráce.

Michalovce majú dvojbodový náskok pred posledným FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, na desiate FC Košice strácajú sedem bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport