Na hlavný obsah

Lídrom kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb bude exminister práce Milan Krajniak

KÚ ide do eurovolieb samostatne.

Lídrom kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb bude exminister práce Milan Krajniak
Na snímke Milan Krajniak. Foto: TASR/Jakub Kotian

Mimoparlamentnú stranu Kresťanská únia (KÚ) povedie do eurovolieb exminister práce a bývalý podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak. Informovali o tom z KÚ.

Za prioritu v Európskom parlamente (EP) považuje strana zachovanie práva veta a suverenitu Slovenska. KÚ ide do eurovolieb samostatne.

„Chceme otvorene a nahlas presadzovať témy a záujmy Slovenska. Suverénne formou i obsahom, autenticky, s rešpektom a úctou k našim partnerom v európskom spoločenstve, ktorého sme súčasťou,“ zdôraznila predsedníčka KÚ Anna Záborská.

KÚ chce dať ľuďom alternatívu

Krajniak pripomenul, že KÚ chce dať ľuďom na Slovensku pri ich voľbe alternatívu, aby sa nemuseli rozhodovať iba medzi lídrom Smeru-SD Robertom Ficom a jeho spojencami alebo Progresívnym Slovenskom a jeho spojencami.

„Chceme zastupovať v europarlamente aj na Slovensku ľudí, ktorí vyznávajú kresťanské a konzervatívne hodnoty, a ktorí chcú suverénnu a samostatnú konzervatívnu politiku,“ priblížil.

Dodal, že budú „chrániť život, kresťanské hodnoty, rodinu, deti pred LGBT+ a transgender ideológiou a brániť Slovensko pred progresívnou ideologickou kolonizáciou.“ Kompletnú kandidátku predstaví strana v najbližších týždňoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko