Na hlavný obsah

Nevydarený štart nového dopravného systému v Banskobystrickom kraji: Cestujúcich prosia o trpezlivosť

Do systému sa vopred zaregistrovalo 52-tisíc cestujúcich.

Nevydarený štart nového dopravného systému v Banskobystrickom kraji: Cestujúcich prosia o trpezlivosť
Ilustračná snímka - vodič autobusu. Foto: RTVS

Od prvého februára cestujúci začali využívať predplatné lístky či platbu virtuálnou IDS kartou v autobusoch Banskobystrického samosprávneho kraja. Viacerí vodiči aj cestujúci prímestskej autobusovej dopravy však mali prvý deň platnosti nových systémov problémy. Vedenie samosprávneho kraja problémy rieši a prosí cestujúcich o trpezlivosť.

Vodič Lukáš išiel ranným spojom z Lučenca do Banskej Bystrice. Nový dopravný systém predaja lístkov mu však nefungoval. Niektorým cestujúcim dopravné karty nenačítalo.

„Čistá katastrofa. Púšťal som ich ďalej do vozidla, lebo im ukázalo, že majú kredit nabitý, ale nevedeli si s tým zaplatiť lístok,“ priblížil.

Zmenám v cestovaní v banskobystrickom kraji sa v Správach RTVS z regiónov venovali redaktori Radovan Kondrlík, Dominik Veľas a Peter Mútňan:

Viacerí vodiči tvrdia, že nový systém je pomalší a je zle prepojený. „Napríklad z Tomášoviec do Starej Haliče, čo je zhruba 4-5 km, zaplatíte 1,40 eur, ale keď cez Starú Halič prechádzate do Lučenca, čo je nejakých okolo 14 km, tak zaplatíte euro,“ upozornil vodič autobusu.

Do nového systému sa vopred zaregistrovalo 52-tisíc cestujúcich. Niektorí cestujúci však mali cestu do práce alebo školy zadarmo napriek tomu, že na dopravnej karte mali peniaze a za lístok chceli riadne zaplatiť.

Prosia ich o trpezlivosť

Podľa vedenia Banskobystrického samosprávneho kraja potrebuje takáto rozsiahla zmena čas a cestujúcich prosia o trpezlivosť.

„Evidovali sme niekoľko výpadkov, tie však boli lokálneho charakteru a systém ako taký funguje. V prípade takejto veľkej zmeny ide o bežnú situáciu, ale cestujúcich by ovplyvniť nemala, nakoľko dopravcovia dostali inštrukciu, aby v prípadoch problémov s odbavením ich vodiči púšťali ľudí bezplatne,“ uviedla hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

Podľa vyjadrení Banskobystrického kraja by chyby v novom dopravnom systéme mali odstrániť v najbližších dňoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny