Na hlavný obsah

Novelu Trestného zákona stále nedoručili ministerstvu spravodlivosti, uviedol Susko

Presný termín zverejnenia nevedel povedať.

Novelu Trestného zákona stále nedoručili ministerstvu spravodlivosti, uviedol Susko
Minister spravodlivosti Boris Susko. Foto: TASR/Jakub Kotian

Ministerstvo spravodlivosti bude dbať, aby sa pri zverejnení novely Trestného zákona v zbierke zákonov dodržali všetky zákonné lehoty. Šéf rezortu Boris Susko (Smer-SD) to uviedol v utorok (27. 2.) s tým, že presný termín zverejnenia aktuálne nevie povedať.

„Zatiaľ ho nemáme doručený. Keď nám tento zákon doručia, zbierka zákonov má ďalší zákonom stanovený postup,“ načrtol minister Susko.

Poukázal na povinnosť gramatickej a autorskej korektúry, ale aj potrebu pripraviť konsolidované znenia 18 právnych predpisov. S predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) o dátume doručenia novely Susko zatiaľ nehovoril.

Opozičné strany PS, KDH a SaS v pondelok (26. 2.) vyzvali predsedu Národnej rady SR, aby si plnil svoje ústavné povinnosti a nezdržiaval proces zverejnenia už schválenej novely Trestného zákona v zbierke zákonov.

Poukázali na to, že novelu schválil parlament ešte 8. februára. Zdržiavanie podľa opozície bráni tomu, aby sa novelou mohol zaoberať Ústavný súd SR ešte pred začiatkom jej účinnosti 15. marca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko