Na hlavný obsah

Futbalový Slovan nastúpil v tichosti v Katare proti ruskému Dinamu Moskva, Slavia Praha zrušila dohodnutý duel

Slovan o zápase s ruským celkom neinformoval.

Futbalový Slovan nastúpil v tichosti v Katare proti ruskému Dinamu Moskva, Slavia Praha zrušila dohodnutý duel
Foto: Facebook/FC Dynamo Moscow

Futbalisti Slovana Bratislava odohrali na sústredení v Katare prípravný zápas s Dinamom Moskva. Zverenci Vladimíra Weissa ruskému mužstvu podľahli 2:1. Všetky tri góly padli v prvom polčase. O presný zásah Slovana sa postaral Džaba Kankava. Slovanisti navyše dohrávali len v desiatich, červenú kartu videl Vladimír Weiss ml.

Duel s ruským celkom odohral Slovan v tichosti. Úradujúci slovenský majster oficiálne informoval len o stretnutiach s tamojšími tímami Al Rayyan a Al Wakrah. Dinamo vysielalo stretnutie, ktoré sa začalo o 15.00 SEČ, naživo na svojich sociálnych sieťach.

Tieto informácie boli medializované už v pondelok (21. 1.) a reagoval na ne aj Jaroslav Tvrdík. Predseda predstavenstva Slavie Praha naznačil zrušenie plánovaného prípravného zápasu so Slovanom na pôde pražského tímu.

„Viem len to, že sa mi pán Tvrdík snažil dovolať, či by sme zápas nepreložili na vedľajšie ihrisko, pretože menia trávnik,“ uviedol v reakcii majiteľ Slovana Ivan Kmotrík.

Reagoval aj na otázky ohľadom stretnutia s moskovským tímom: „A s kým máme hrať, keď je tu na sústredení aj Dinamo? Chceli sme vyrovnaného súpera, so Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku.“

Podľa najnovšieho vyjadrenia českého klubu na sociálnej sieti X je prípravný duel medzi Slaviou Praha a Slovanom Bratislava zrušený. V Prahe mal slovenský majster nastúpiť 4. februára.

Ako však informuje Jaroslav Tvrdík na svojom profile na sociálnej sieti X, Slavia v príprave predsa len nastúpi proti účastníkovi najvyššej slovenskej súťaže. Sily si zmeria so Zlatými Moravcami. Vstupné a výnos zo zápasu bude venovaný na pomoc Ukrajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport