Na hlavný obsah

Ukrajinský útok mal zabiť desiatky ruských vojakov na cvičisku, informujú médiá

Zasiahli ruský vojenský výcvikový priestor v Doneckej oblasti.

Ukrajinské ozbrojené sily podľa viacerých novinárov a ďalších zdrojov v utorok (20. 2.) zasiahli ruský vojenský výcvikový priestor pri okupovanej Voľnovachy v Doneckej oblasti na východnej Ukrajine.

V areáli v tom čase práve nastúpili vojaci v očakávaní príchodu ruského generálmajora Olega Moisejeva. Pri útoku zomrelo najmenej 60 ruských vojakov, uviedol spravodajca ruskojazyčnej redakcie stanice BBC. O útoku napísal tiež ukrajinský novinár Denys Kazanskyj alebo ruský provojnový bloger Jegor Guzenko.

Ruskú základňu pri dedine Trudivske ukrajinská armáda podľa zdrojov BBC ostreľovala z raketometov HIMARS. Na sociálnych sieťach sa rozšírili fotografie a videozáznamy, ktoré údajne zobrazujú cvičisko po útoku a sú na nich vidieť desiatky tiel v armádnych uniformách. Ruská strana správu zatiaľ nekomentovala.

Veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk okrem toho v stredu ohlásil zničenie ďalšieho ruského stíhacieho bombardéra Su-34. O zostrelení niekoľkých týchto strojov a lietadiel Su-35 informoval aj v predchádzajúcich dňoch.

Tieto informácie nemožno okamžite overiť z nezávislých zdrojov. Ukrajinské vzdušné sily oznámili, že zničili 13 z 19 ruských dronov, ktorými v noci na stredu Rusko zaútočilo na Ukrajinu.

Ruské ministerstvo obrany potom informovalo, že náčelník ruského generálneho štábu Valerij Gerasimov navštívil veliteľské stredisko ruských vojsk „v zóne špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine a vyznamenal vojakov, ktorí sa podieľali na dobytí Avdijivky v Doneckej oblasti. Dobytie Avdijivky Rusko ohlásilo cez víkend.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet