Na hlavný obsah

V ružomberskej mestskej časti došlo k zosuvu pôdy, vyhlásili tam mimoriadnu situáciu

Ide o mestskú časť Biely Potok.

V ružomberskej mestskej časti došlo k zosuvu pôdy, vyhlásili tam mimoriadnu situáciu
Zosuv pôdy pod cestou na Ulici Slovenského národného povstania. Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

V ružomberskej mestskej časti Biely Potok vyhlásili v utorok (27. 2.) ráno mimoriadnu situáciu. Došlo tam k zosuvu pôdy pod cestou na Ulici Slovenského národného povstania. Miesto je už ohradené a zabezpečené. Na cestu zakázali vjazd nákladným autám.

Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík. Dôvodom zosuvu má byť podľa informácií zverejnených na sociálnej sieti mesta Ružomberok porušenie horninového masívu a svahová deformácia terénu pod cestou.

Mimoriadnej situácii v ružomberskej mestskej časti sa v Správach RTVS z regiónov venoval redaktor Martin Do:

„Táto cesta je na 25-metrovom brale, je tam do rieky Revúcej veľky spád, takže tu by nejaké čiastočné opatrenia nepomohli. Aby sme sa k tomu už nikdy nevracali, treba to spraviť poriadne,“ vysvetlil ružomberský poslanec Vojtech Macko.

Problém je s podkladom cesty, ktorý vymýva stekajúca voda. Domáci hovoria, že prasklina na ceste tam bola už takmer rok. Miesto zosuvu samospráva zabezpečila. Počas mimoriadnej situácie tu platí zákaz prejazdu nákladných áut.

,,Oslovili sme veľmi rýchlo jednu banskobystrickú obchodnú spoločnosť, aby nám urobila geologický prieskum v priebehu niekoľkých dní. A potom budeme vidieť, aký je rozsah investičných nákladov zo strany mesta,“ priblížil primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Radnica očakáva náklady vo výške niekoľko sto tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny