Na hlavný obsah

Vdova po Navaľnom obvinila z manželovej smrti Putina. Povedala tiež, že vie, prečo ho ruský prezident dal zabiť

Sľúbila, že Navaľného spolupracovníci čoskoro tieto informácie zverejnia.

Vdova po ruskom opozičnom lídrovi Alexejovi Navaľnom v pondelok (19. 2.) obvinila z manželovej smrti ruského prezidenta Vladimira Putina.

Povedala tiež, že vie, prečo Putin nechal jej muža zabiť, a sľúbila, že Navaľného spolupracovníci čoskoro tieto informácie zverejnia.

Vo videoodkaze uviedla, že chce pokračovať v práci svojho muža a bojovať za slobodné Rusko:

Putin Navaľného podľa jej slov zabil, pretože „ho nedokázal zlomiť“. Julija Navaľná sa v piatok v Bruseli zúčastňuje na zasadnutí ministrov zahraničia EÚ.

Navaľná uviedla, že chce žiť v slobodnom Rusku a chce ho pomôcť vybudovať. Dodala, že smrť jej muža Alexeja jej zlomila srdce, nemôže sa ale vzdať a musí pokračovať v jeho práci.

Podľa nej čakajú, kým vyprchá novičok

Ruské úrady podľa nej teraz skrývajú telo jej manžela. Obvinila ich, že čakajú na to, až z jeho tela vyprchajú stopy nervovoparalytickej látky novičok.

Navaľnyj bol roky hlavnou tvárou ruskej opozície a hlasno kritizoval režim prezidenta Vladimira Putina predovšetkým za korupciu.

Od roku 2021 bol vo väzení. Minulý týždeň v piatok väzenská služba uviedla, že 47-ročnému politikovi sa po prechádzke vo väzenskej kolónii za polárnym kruhom urobilo zle, stratil vedomie a nepodarilo sa ho oživiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet