Na hlavný obsah

Krisztián Forró: Bolo by veľmi dobré a žiadúce, keby V4 bola čo najsilnejšia

V relácii RTVS Interview :24 - špeciál hovoril aj o súčasných vzťahoch s Českom.

Krisztián Forró: Bolo by veľmi dobré a žiadúce, keby V4 bola čo najsilnejšia
Krisztián Forró v relácii RTVS Interview :24 - špeciál. Foto: RTVS

Podľa prezidentského kandidáta Krisztiána Forróa by bolo dobré a žiadúce, aby Vyšehradská štvorka (V4) bola čo najsilnejšia. Zároveň si želá, aby bola spolupráca medzi Maďarskom a Slovenskom čo najlepšia. Súčasnej situácii v česko-slovenských vzťahoch nerozumie, povedal to v relácii RTVS Interview :24 – špeciál.

„Vo V4 je Slovensko, Maďarsko, Česko a Poľsko. Tieto štyri štáty tvoria takmer desať percent Európskej únie. Bolo by žiadúce, aby tieto štáty držali spolu. Chápem, že v niektorých veciach nemajú rovnaké názory, ale to predsa nemôže byť prekážkou, aby tieto štyri krajiny mohli spolupracovať. Keď je treba reprezentovať tento región, mali by ťahať za jeden povraz,“ uviedol.

Za zlepšujúce sa slovensko-maďarské vzťahy je rád. Podľa neho je pre maďarskú menšinu dôležité, aby spolupráca medzi oboma krajinami a národmi čo najlepšia.

Krisztián Forró zastáva názor, že prezident má stáť na strane občanov. Spájať má nielen občanov, ale aj opozičné a vládne koaličné strany. A to pomáhaním pri rokovaniach, kde má pôsobiť ako mediátor.

„Keď si sadne aj s jednou, aj s druhou stranou, a pokúsi sa ich priblížiť k sebe, tak z toho nakoniec môže vyjsť dobre celé Slovensko,“ myslí si prezidentský kandidát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko