Na hlavný obsah

Marian Kotleba: Nestačí nadávať v krčme pri pive a búchať päsťou po stole

V relácii Z prvej ruky - špeciál poprel, že by sa vzdal kandidatúry v prospech Harabina.

Marian Kotleba: Nestačí nadávať v krčme pri pive a búchať päsťou po stole
Kandidát na prezidenta Marian Kotleba Foto: RTVS

Kandidát na prezidenta Marian Kotleba je odporcom voľby menšieho zla. V rozhovore v relácii Rádia Slovensko Z prvej ruky – špeciál uviedol aj to, že po odsúdení za extrémistické prejavy v minulosti dospel k sebareflexii.

„Som človek, ktorý hovorí – ak nie ste spokojní so stavom veci verejných, nestačí nadávať niekde v krčme pri pive a búchať päsťou po stole, alebo sa rozčuľovať pri správach v obývačke,“ povedal Marian Kotleba v reakcii na otázku, čo je jeho motiváciou znova kandidovať na post prezidenta.

Druhým dôvodom je, že je odporcom voľby menšieho zla. „Chcem, aby mali ľudia možnosť voliť človeka, ktorého srdce bije pre Slovensko, ktorý Slovensko nikdy nezradil a je jasným odporcom Európskej únie a NATO,“ uviedol Kotleba.

Kandidatúry sa nevzdá

V prospech iného kandidáta by sa svojej kandidatúry nevzdal, a to ani v prípade Štefana Harabina. Kritizuje ho za jeho skutky, napríklad v časoch, keď bol ministrom spravodlivosti a podpísal Lisabonskú zmluvu.

„Pán doktor Harabin zašiel až tak ďaleko, že si zo slovenskej vlajky urobil obrus na stôl, na ktorý položil kvetináče, čipsy a tyčinky,“ vyhlásil Kotleba. Dodal, že nemôže podporiť človeka, ktorý je názorovo, myšlienkovo a ideologicky inde ako on.

Marian Kotleba potvrdil, že po odsúdení za extrémistické prejavy v minulosti dospel k sebareflexii. „Zamyslel som sa nad vecami, pochopil som, že k niektorým záležitostiam som pristupoval veľmi naivne, veľmi dobrosrdečne,“ ozrejmil Kotleba.

Aféru so šekmi vníma ako súčasť kampane proti jeho strane, na konci ktorej bol vznik strany Republika. Dodal, že dnes by dal ľuďom rovných 5-tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko