Na hlavný obsah

Róbert Švec: Snažil by som sa novinárov a politikov spájať. Novinári si však musia uvedomiť, že odtiaľ potiaľ

Po relácii Interview :24 - špeciál odpovedal na vaše otázky.

Prezidentský kandidát Róbert Švec odpovedal aj na otázky samotných voličov. Povedal viac o tom, ako by postupoval, keby chcel presadiť návrat slovenskej koruny, či čo si myslí o slovenských médiách.

Aký by bol váš postup, keby ste z pozície prezidenta SR chceli presadiť návrat k slovenskej korune?

Nie je to priamo v kompetencii prezidenta SR, o tom musí rozhodnúť predovšetkým vláda. Z pozície prezidenta by som však tlačil na to, aby kompetentní začali pripravovať všetky kroky nevyhnutné na obnovu slovenskej koruny.

Čo si myslíte o slovenských médiách? Považujete ich tiež za nepriateľské? Vedeli by ste z pozície prezidenta SR utíšiť boj medzi politikmi a novinármi?

Určite áno. Prezident SR musí byť osoba, ktorá bude spájať. Aj novinársku obec a politikov. Ale aj novinári si musia uvedomiť, že odtiaľ potiaľ.

Sú médiá a novinári, ktorí sú „v pohode“, hovorím z vlastnej skúsenosti. Ale sú aj novinári, o ktorých si myslím, že by mali robiť niečo iné, ako sa venovať novinárstvu.

Prejavili ste názor, že by Slovensko malo vystúpiť z NATO. Ak by sa to stalo a Slovensko by napadol iný štát, ako by ste reagovali?

Reagoval by som ako prezident SR a ako mi ústava káže a dovoľuje. Urobil by som všetko pre to, aby sa Slovensko ubránilo takejto agresii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko