Na hlavný obsah

Patrik Dubovský: Nehádžem sa o zem, keď v nejakej diskusii neuspejem

Po relácii Interview :24 - špeciál odpovedal na vaše otázky.

Prezidentský kandidát Patrik Dubovský odpovedal aj na otázky samotných voličov. Povedal viac o tom, čo myslí pod pojmom umiernený konzervatívec, či to, ako by zabezpečil, aby mladí ľudia neodchádzali zo Slovenska.

Hovoríte o sebe, že ste umiernený konzervatívec. Čo to teda znamená umiernený konzervatívec a aký je podľa vás neumiernený konzervatívec?

Tak podstatné meno je konzervatívec. To znamená, že držím sa naozaj takých konzervatívnych hodnôt, ale nie je to nič náboženské. Skôr to vychádza z tradičných hodnôt, ako je ľudská dôstojnosť, spravodlivosť, právo, solidarita, ľudské a občianske práva. Teraz som umiernený, že sa nehádžem o zem, keď v nejakej diskusii neuspejem. Uznávam aj názory iného, čiže som aj tolerantný. Za svojim si stojím, iným doprajem mať svoj názor.

Neumiernených tu máme zopár. Chcem sa práve odlíšiť od tých ľudí, ktorí hovoria, že sú konzervatívni. V tom spektre kandidátov, ktorí podľa mňa nie sú konzervatívni, sú to falošní alebo aj nebezpeční konzervatívci.

Ako by ste z pozície prezidenta zabezpečili, aby zo Slovenska neodchádzali mladí ľudia, respektíve ako by ste prilákali mladých ľudí späť na Slovensko?

Mladých ľudí treba prilákať a udržať tým, že sa im tu vytvoria podobné podmienky, ako hľadajú napríklad v zahraničí. To znamená, že nejaké dostatočné kvalitné pracovné miesta s istým zázemím. Možnosť založiť si rodinu, získať prístupné ubytovanie a zároveň sociálny servis. Apeloval by som aj na to, že aj keď budú pracovať v skromnejších podmienkach, ale zostante tu a pomôžte Slovensku, aby išlo hore.

Aký výsledok v prvom kole budete považovať za úspech?

Za úspech budem považovať, ak dostatočné množstvo ľudí pochopí moje posolstvo, ktoré chcem dať. To je prilákať konzervatívneho, slušného, demokratického voliča k urnám aj v druhom kole. Poteším sa, keď to najväčšie množstvo ľudí využije možnosť voliť. Ak to budú tri percentá, budem veľmi šťastný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko