Na hlavný obsah

Štátne hmotné rezervy majú nového šéfa, vláda na post vymenovala Slavomíra Šoffu

Nominant exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Ján Rudolf končí.

Štátne hmotné rezervy majú nového šéfa, vláda na post vymenovala Slavomíra Šoffu
Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD), premiér Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD). Foto: TASR/Martin Baumann

Nominant exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Ján Rudolf končí na čele Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR.

Vláda ho na stredajšom zasadnutí odvolala z funkcie predsedu SŠHR a na toto miesto od štvrtka (7. 3.) vymenovala manažéra právneho odboru Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb Slavomíra Šoffu.

Vyštudovaný právnik Slavomír Šoffa pôsobil v minulosti aj ako organizačný riaditeľ spoločnosti Merkury Market a od roku 2014 do roku 2020 ako predseda predstavenstva a riaditeľ spoločnosti Poľnonákup Tatry.

Hlavným poslaním správy rezerv je podieľanie sa na znižovaní dôsledkov rôznych krízových javov, minimalizovaní materiálnych strát a predovšetkým na ochrane života, zdravia a majetku v súlade so zvyšovaním úrovne bezpečnosti Slovenskej republiky.

Správa rezerv je výhradným odborným, administratívnym a správnym garantom pre oblasť správy a použitia štátnych hmotných rezerv pri zabezpečovaní potravinovej, energetickej a ďalšej bezpečnosti obyvateľstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko