Na hlavný obsah

Boj proti turistom pokračuje. Barcelona prijala ďalšie opatrenie

Úrady odstránili jednu z autobusových liniek z máp.

Boj proti turistom pokračuje. Barcelona prijala ďalšie opatrenie
Pohľad na Barcelonu z Parku Güell. Foto: Profimedia

Katalánske mestské úrady odstránili jednu z autobusových liniek zo svojich mapových aplikácií. Dôvodom boli početné sťažnosti miestnych obyvateľov, že je príliš preplnená turistami. Upozornil na to britský denník The Guardian.

Zatiaľ čo niektoré miesta sa snažia prilákať návštevníkov, obyvatelia štvrte La Salut v Barcelone oslavujú krok, ktorým sa snažia vymazať z mapy.

Obyvatelia sa roky sťažovali, že sa nemôžu dostať domov. Pretože autobus číslo 116 je vždy preplnený turistami, ktorí navštevujú Park Güell Antonia Gaudího. Park je po bazilike Sagrada Familia druhou najobľúbenejšou atrakciou mesta.

Teraz majú autobus len pre seba po tom, čo mestská rada zariadila odstránenie trasy z máp spoločností Google a Apple.

Účinné opatrenie

„Najprv sme sa tomu smiali. Ale sme prekvapení, že toto opatrenie bolo také účinné,“ povedal miestny aktivista César Sánchez pre The Guardian.

„Predtým bol autobus taký plný, že sa doň nemohli dostať ani ľudia s vychádzkovými paličkami,“ podotkla pre portál elDiario.es 75-ročná Luz Lópezová.

Zástupca starostu pre bezpečnosť a spolužitie v mestskej rade Albert Batlle uviedol, že okrem zlepšenia mobility v okolí parku Güell „potrebovali odstrániť odkazy na linku 116 na internete“.

Batlle odmietol potvrdiť či vyvrátiť, že rada požiadala o odstránenie trasy. Zatiaľ čo hovorca spoločnosti Google len povedal, že autobusovú trasu by neodstránili, ak by o to nepožiadala rada.

„Ďalšia vec, ktorú musíme urobiť, je odstrániť celý Park Güell z Google Maps,“ zažartoval Sánchez, ktorý už osem rokov vedie kampaň za to, aby rada tento problém riešila.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet